2024 - Ontwikkeling Dentiff WLZ tool
2023 - Ontwikkeling Safe Model Space
Creeer veiligheid in de model industrie
Safe Work Space®
Was in april 2020 de eerste gebruikersvriendelijke e-tool in de gezondheidszorg. Met deze triage tool vergewiste u zich ervan dat u en uw werknemers en ZZP’ers veilig werkten. Dit gaf niet alleen vertrouwen, maar schepte ook duidelijkheid bij aansprakelijkheidsvragen in arbeidsrelaties in het handelen op de werkvloer. Omdat er geen persoonsgegevens van cliënten opgeslagen worden, hoefde u geen extra beveiligingsmaatregelen ter treffen bij het gebruik.
“Checkbox tools zijn niet een favoriete bezigheid in de praktijk, immers het vereist een vorm van waarden en normen, discipline en teamwork. Echter, het is precies datgene wat we nodig hebben om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan” De e-tool zorgt ervoor dat er geen enkele stap overgeslagen kan worden in het proces van afspraken plannen én daadwerkelijk een cliënt in de praktijk zien. Het maakt, binnen 30 seconden een verslag van elke handeling zodat je kunt bewijzen dat je niet zomaar elke cliënt ontvangt maar goed en correct het stappenplan hebt doorlopen.
Safe Work Space ® is ontworpen door Tiffany Claus samen met Annemarie Frederiks en het task pannel van Stichting Goed Gebekt
2015 - Informed-app Anamnese
Het nut van de (sociale) anamnese
We hebben allemaal onze eigen manier van benadering. Je ziet een cliënt voor de eerste keer in de praktijk. Je schat in wat voor milieu iemand zich bevind. Op welk niveau spring je in qua informatievoorziening? Maar gaat dit goed genoeg?
Is die thuismoeder met dat vlekkerig shirt niet gewoon een universitair geschoolde econoom? Volgens mij vaker dan we willen toegeven..
Het lukraak inschatten van omstandigheden en het op basis van een gevoel adviezen geven is achterhaald. De meeste mondzorgprofessionals voelen schroom bij het uitvragen van een sociale anamnese. Helemaal niet gek. Je gaat namelijk vragen naar dingen die ogenschijnlijk niets direct te maken hebben met waarvoor de cliënt bij jou in de praktijk komt. Toch is het van groot belang om een sociale anamnese goed en consistent uit te vragen!
Senario 1
Cliëntje, 7 jaar oud met terugkerende cariësactiviteit. Moeder geeft aan gemotiveerd zijn haar kind “Gewoon Gaaf” te houden en volgt al de mondverzorging en voedingsadviezen over die gegeven zijn.
– Echter was er een sociale kinderanamnese gedaan, dan had men kunnen weten dat het kind uit school 5 dagen per week bij een gastouder is die niets weet van alle adviezen die je de moeder hebt gegeven… De voedingsadviezen zijn niet doorgevoerd naar de buitenschoolse opvangsituatie.
Senario 2.
Cliënt, 42 jaar oud. Plakscore blijft boven de 20%. Zelfs na herhaaldelijke instructies.
Je hebt als advies gegeven dat de cliënt vóór de nacht altijd de mond 100% moet reinigen. Dus tussen de tanden reinigen en 2 minuten poetsen. “hoe moeilijk kan het zijn” bedenk je je
telkens.
– Echter de cliënt werkt al jaren in het verpleeghuis en draait 5 nachtdiensten per week. Ze verzorgt haar mond keurig voor ze naar haar werk gaat. Echter haar voedingspatroon is aangepast op haar werkzaamheden waardoor het tijdstip van optimale mondverzorging niet passend is bij haar situatie.
Deze twee situaties geven aan dat een sociale anamnese écht noodzakelijk is bij een intake. Informed-app was de eerste e-tool die aandacht gaf aan de sociale anamneses.
Informed-app is ontworpen door Louise Witteman, dietist en Tiffany Claus mondhygienist